Bevis för ansiktsslöjan i Koranen och Profetens (saas) Sunnah

Först vill jag säga att många missförstånd om islam beror på att vissa bara läser verserna i Koranen utan att läsa deras förklaringar. De föstår heller inte att man måste se till profetens (saas) sunnah - tradition för att förstå hur man ska praktisera handlingen. Ett exempel, i Koranen står det till exempel att man ska göra bön men det står inte hur man ska göra den. För att veta hur man ska göra den måste man alltså gå till profetens (sunnah) för att få reda på det. Samma sak gäller regler ang fastan, allmosan, pilgrimsfärden etc. Detta finns nerskrivet i andra böcker än Koranen, dvs i hadithsamlingar. Där beskrivs i detalj hur man utför en handling.

Om vi först tittar i Koranen (med förklaringar i parantes) kan vi bl.a hitta följande verser:

"Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till (alla) troende kvinnor – att de (utanför hemmet) noga sveper om sig sina Jalaabiib; på så sätt blir de lättare igenkända (som anständiga kvinnor) och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig." Koranen 33:59

"SÄG till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör. Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som anständigtvis (ytterplagg) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker Juyoobihinna (deras kroppar, ansikten, halsar och barm). Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger (över era fel och synder); kanske skall det gå er väl i händer!" Koranen 24:30-31

Om vi sen tittar i profetens (saas) sunnah kan vi bl.a hitta följande uttalanden:

Profeten (saas) sa: "Kvinnorna i ihraam är förbjudna att täcka sina ansikten eller att bära burqa."

Aisha profetens (saas) fru sa: Ryttarna brukade passera förbi oss när vi var med Allahs budbärare (saas) i ihraam. När de kom nära oss brukade vi sänka våra jilbaabs från våra huvuden över våra ansikten, och när de hade passerat förbi brukade vi avtäcka våra ansikten. (Abu Dawood 1562)

Asma bint Abi Bakr var inte en av profetens (saas) fruar och hon sa: "Vi brukade dölja våra ansikten för män." (Källa: Al-Hakim)

I en hadith (Al-Bukhari) sa Aisha (Profetens (saas) fru): "Må Allah förbarma Sig över Muhaajirs kvinnor! När Allah uppenbarade orden "låt dem därför fästa slöjan så att den täcker Juyoobihinna" rev de sina förkläden och täckte sina ansikten med dem.

Aisha sa: "Quraish kvinnor är sannerligen de bästa. Vid Allah, jag har inte sett några som har en mer fastare tro på Allahs Bok, och har mer tro på uppenbarelsen än Ansars kvinnor. När orden i surat an-Noor uppenbarades att de skulle fästa slöjan så att den täcker Juyoobihinna, gick deras män genast tillbaka till dem och reciterade dessa verser som Allah Den Allsmäktige hade uppenbarat, till sina fruar, döttrar, systrar och alla deras nära kvinnliga släktingar. Det fanns inte en enda kvinna som inte tog sin sjal/slöja och täckte sig själv med den, med fullständig tro på vad Allah hade uppenbarat i Sin Bok. På morgonen var de bakom profeten (saas) fullständigt täckta, och såg ut som om de hade kråkor som satt på deras huvuden". (Bukhari & Abu Dawood)

Thabit ibn Qais sa: En kvinna som hette Umm Khallad kom till Profeten (saas) medan hon var beslöjad. Hon sökte efter sin son som hade dödats (i striden). Några av sahaba - kompanjonerna till profeten (saas) sa till henne: "Du har kommit hit och frågar efter din son med ansiktet beslöjat?" Hon sa: "Om jag är drabbad med förlusten av min son, ska jag inte lida förlusten av min anständighet......"(Abu Dawood)

Detta bevisar att kvinnorna bar ansiktsslöja. Det finns fler bevis men det skulle bli ett långt inlägg om jag tog med allt. Av det ovanstående förstår ni nu att de som ständigt får uttala sig om Islam i media (t.ex. Nalin Pekgul, Nyamko Sabuni mfl) baserar sina uttalanden på okunskap eller ren lögn/förnekelse.

Jag hoppas att jag fått några att förstå hur sanningen ligger till, fråga gärna om du undrar över något.

Vi ses...

/en svensk konvertit


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0