Kvinnoförtryck i Islam?

Nej! Det finns inget förtryck mot den muslimska kvinnan i Islam, men såklart finns det muslimska män, precis som det finns krista, judiska män, demokrater, som förtrycker kvinnor. Men detta har inget med Islam att göra. För deras handlingar rättfärdigas inte i Islam, tvärtom! Vad säger Islam om kvinnan, vad säger Koranen och profetens sunnah egentligen. Låt oss ta en närmare titt.

Koranen:

"…Och lev med era hustrur i vänskap och samförstånd; om ni fattar motvilja mot dem är det möjligt att ni vänder er ifrån det som Gud skulle ha gjort till en källa till rik välsignelse för er." (Koranen 4:19)

"MEN DE troende, männen såväl som kvinnorna, är varandras [sanna] vänner och fasta stöd; de anbefaller det som är rätt och förbjuder det som är orätt och förrättar bönen och betalar allmoseskatten och de lyder Gud och Hans Sändebud. Dem skall Gud visa barmhärtighet. Gud är allsmäktig och vis." (Koranen 9:71)

Profetens sunnah:

Profeten Muhammed (saas) sa: "Den bästa av er är den som är bäst mot sin fru, och jag är bäst mot mina fruar."

Profeten Muhammed (saas) sa: "De troende med den bästa av tro är de som har bäst karaktär och de bästa av er är de som behandlar sina fruar bäst!" (återberättat av Thirmidi).

Koranen och profetens (saas) sunnah är det som alla muslimer ska sträva efter att följa, det är obligatoriskt. 

Nu vill jag fråga..låter detta som en kvinnoförtryckande religion?

Varför är det sån fokus på muslimska kvinnor när det gäller förtryck? Varför sopar man inte rent utanför sin egen dörr? Detta fokus finns av en enda anledning - Politisk propaganda.

I Sverige förtrycks kvinnor dagligen. Brottsförebyggande rådet beräknar att 185 kvinnor och 390 män anmäls misshandlade i Sverige varje dag, är det kristendomens fel? Tänk om man gjorde dokumentärer och reportage och sände nyheter om det var och varannan dag, vilka känslor skulle inte det framkalla? Hur skulle inte världen se på lilla Sverige om sanningen om det kvinnovänliga och jämställda? Sverige kom ut på daglig basis.

Mer om kvinnovåld i nästa inlägg.

/en svensk revertit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0