Olika ansiktsslöjor

I Sverige använder vi olika sorters ansiktsslöjor som härstammar från olika delar av världen. Asiaterna har sina stilar, araberna sina och afrikanerna sina stilar. Man väljer den man trivs bäst med. Vad som är av betydelse när man väljer en ansiktsslöja är att den ska uppnå sitt syfte. Den ska vara täckande, inte genomskinlig.
Ett bra tyg är också viktigt så den andas bra. Crepepolyester eller chiffong är ett mycket bra alternativ då det andas mycket bra. Vissa väljer en större som även täcker barmen medan andra väljer en mindre eller en som man stoppar innanför sjalen. Det finns olika modeller som har flera lager tyg så att man kan dra ner ett lager framför ögonen om man vill göra det.  Det finns de som väljer att täcka ögonen helt, andra väljer att täcka ett öga och andra väljer att visa båda ögonen. Den ska inte vara utsmyckad, sensuell eller extravagant, det är ju inte meningen att den ska vara sexig. 

Hur kan man se om man täcker båda ögonen kanske ni undrar? Tyget man drar ner utgör inget hinder för att se. Man kan likna det vid att man ungefär har samma sikt som när man har solglasögon, skidglasögon eller t.ex ett motorcykelvisir på sig.

Är det inte varmt frågar folk ibland. Det beror på vad man gör. Står man ute vid grillen eller vid lägerelden så blir det såklart varmt som för vem som helst. Men det är klart att täcker man för ansiktet så gör det ju skillnad, men inte så att man känner obehag, inte jag i alla fall. Jag tror också det är en vanesak.

Vill ni se olika typer av ansiktsslöjor så googla efter Niqab.

/en svensk revertit

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0