Nyckelhålsprincipen

Idag koncentrerar sig Sverige på att se genom ett trångt nyckelhål på kvinnoförtrycket. Tyvärr ser man genom fel nyckelhål som vill framställa den muslimska kvinnan som förtryckt, vilket är en falsk myt.

Huvudorsaken till kvinnoförtryck i världen är inte religioner - utan MÄN. 

Istället för att engagera sig åt falsk propaganda borde man kika ut i den verkliga världen genom ett verkligt nyckelhål. Är det inte dags att istället för att kika ut öppna dörren så man förstår att man bara ser en liten del av en helhet. Varför prioriterar man inte det sanna kvinnoförtrycket, vad gör Sverige för kvinnorna i världen. Ett självklart första steg borde vara att stoppa biståndet och vapenexporten till regimer som begår nedanstående handlingar.

Kvinnoideal, porr, barnprostitution, slaveri, fängelse, tortyr, barnarbete, kidnappningar, organhandel, våldtäkt, sexuella trakasserier, misshandel och mord är en del av det globala förtrycket mot flickor och kvinnor. Fastän allt detta händer är fokus åt motsatt håll. På ett tyg (sjalen och ansiktsslöjan) vars syfte är att skydda kvinnan från det ovanstående och bevara hennes fromhet, kyskhet, heder och ära. För över 1400 år sedan (innan Allah sände sin sista profet) kunde kvinnorna bli behandlade på samma sätt som kvinnoförtrycket ser ut än idag. Men när de troende kvinnorna sen gick till profeten (saas) och klagade uppenbarades dessa verser om sjalen/ansiktsslöjanför så att man skulle känna igen dessa kvinnor som bär dessa plagg som fria och respekterade kvinnor. Då slapp dessa kvinnor detta förtryck.

Sverige borde arbeta hårt med att se till att alla kvinnor i världen borde få njuta av samma respekt och frihet som den muslimska kvinnan får genom Islam. Den muslimska kvinnan är så priviligerad. Vi har alla rättigheter man kan önska sig. Du kanske tänker "Vad menar hon med det?" Ni känner oftast bara till vad orättfärdiga män gör mot sina kvinnor men ni känner inte till vad Islam säger.

Mannen och kvinnan har samma värde inför Allah, vi är jämställda så inför vår Herre. Båda är medveta om att de kommer få stå till svars inför Allah för sina handlingar. Det finns en övervakare till skillnad från hur en icketroende tänker. När en muslimsk kvinna ska gifta sig kan hon införa villkor i äktenskapskontraktet och dessa kan ingen man ändra på, så länge inte båda är överens. Tyvärr känner inte alla kvinnor och män till denna rättighet. Dessa villkor kan vara: 

Inför ett äktenskap sitter man tillsammans och diskuterar hur man tänkt sig i framtiden. Som kvinna har du rätt att utbilda dig, arbeta, men du har också den rätten att få stanna hemma om du vill. Mannen kan alltså inte tvinga sin kvinna att arbeta eftersom det är han enligt Islam som har försörjningsplikt. Om hon väljer att arbeta har hon rätt att behålla sina pengar själv, hon behöver inte använda dem till försörjning. Om hon ändå väljer att använda en del så räknas det som välgörenhet och hon blir belönad av Allah för det. Vi har alla olika önskemål ang vår partner. Mannen kanske söker en fru som ska vara hemma med barnen och vill ta hela ansvaret med försörjningen själv, då har han också rätt till det. Då får han leta efter en fru som accepterar det eller så kan man också anställa ett hembiträde om man så önskar. Om den kvinnan mannnen diskuterar med inför äktenskapet inte accepterar hans önskemål så ingår de inte äktenskap utan letar vidare efter en lämplig partner. Det är en fantastisk trygghet för både kvinnan och mannen att man har dessa rättigheter i Islam. Man kan skriva in i princip vilka önskemål som helst i äktenskapskontraktet så länge det inte är förbjudna handlingar. 

Andra rättigheter som den muslimska kvinnan har är: Hon har rätt till barn. Mannen kan inte hindra henne från att skaffa barn. Hon har rätt till att bli sexuellt tillfredsställd tills hon blir nöjd. Hon har rätt till hus, mat och kläder. Hon ska behandlas med respekt. Hon har rätt att ärva och får behålla sin egendom själv. Hon har rätt till skilsmässa. Det finns många fler rättigheter... 

Gå tillbaka till profeten Muhammeds (saas) tid och jämför rättigheterna bland världens kvinnor då och se vilken revloution detta innebar för kvinnorna! Vilket annat system har sådana rättigheter idag?

/en svenska konvertit


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0