Politisk propaganda

Då slöjan och ansiktsslöjan inte är ett förtryck mot kvinnan i Islam (se andra inlägg nertill) undrar man varför man använder dem så flitigt som ett vapen, svaret är - politisk propaganda.

För att nå sina politiska mål använder sig makthavarna flitigt av att sprida falsk propaganda. Massförstörelsevapen i Irak är ett praktexempel. Jag ska ge er ett annat exempel. Innan invasionen av Afghanistan använde sig makthavarna flitigt av myten att talibanerna genom Islam förtrycker de afghanska kvinnorna genom att tvinga dem att bära burka.

Om nu USA "befriade" kvinnorna så varför går de fortfarande med burkan på sig? Jo av den enkla anledningen att det är deras kultur och tradition att bära den, precis som den muslimska kvinnans klädseln ser olika ut i andra länder. Slöjan och ansiktsslöjan blir alltså ett politiskt verktyg.

Trots all politisk propaganda mot Islam så växer denna religion som aldrig tidigare. Människor börjar så smått få mer kunskap om Islam. Många vill gå på djupet och förstå och då stöter de på en förbluffande sanning - ett frö som börjar växa - det är som att sanningen kommer över dem som en våg som sköljer in i själen.

Så trots alla försök att smutskasta och förgöra Islam får det ofta motsatt effekt och människor ansluter sig till Islam. Bara i Sverige konverterar hundratals varje år.

Så tänk vad mycket gott ett litet tygstycke kan föra med sig...

/en svensk revertit


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0